Riskfyllt

Bästa pokerspelare i världen

världens bästa pokerspelare

Poker, en av världens mest utmanande sporter

bästa pokerspelare

Att vara duktig i poker är ingenting man skojar bort. Faktum är att även fast poker går ut på en stor del tur, det vill säga vilka kort man får, så är det till största delen skicklighet. De som är duktiga i poker har generellt ett högt IQ, har ett sinne för att göra de mest strategiska valen samt kunna tänka många steg i förväg. Dessutom tjänar de en enorm summa pengar på spelet. Den absolut främsta pokerspelaren i världen, med vinster, strategi och spel generellt medräknat, är Phil Ivey. Han är definitivt ett namn för historieböckerna samt värt att lägga på minnet. Faktum är att det finns tusentals personer som åker för att se honom spela en pokermatch, vilket inte är speciellt vanligt i poker än om man jämför med fotbollslagens fans. Den vinstpeng som Phil Ivey har tjänat in de senaste fyra åren på endast pokervinster är hela 20 000 000 dollar. Alltså genom att ha satsat otroligt stora summor på pokerturneringar online har han kunnat kamma hem 20 miljoner dollar, vilket motsvarar ungefär 179,8 miljoner svenska kronor. Däremot krävs det en enorm självinsikt och mod att våga satsa så stora summor pengar på ett spel, eftersom Phil Ivey i princip måste vara säker på att han kan vinna för att inte kasta pengarna i sjön. Världens främsta pokerspelare har spelat en match mot miljardären Andy Beal, som anses vara det största spelet att vinna inom pokervärlden. På endast det spelet kammade han hem hela 16 000 000 dollar. Detta har lett till att det inte finns någon som längre vill möta honom, inte ens i en heads-up H.O.R.S.E-match.

Världens näst främsta pokerspelare

Den spelare som har lyckats vinna över alla andra pokerproffs förutom Phil Ivey, är Tom Dwan. Inom pokervärlden är det många som ser honom som det ursprungliga internetbarnet, då han spenderade många timmar framför datorskärmen för att spela poker som liten. Det som är unikt för Tom Dwan är att han började med att satsa 50 dollar på en pokeromgång, vilket givetvis ledde till vinst. Av dessa 50 dollar lyckades han, av ren skicklighet, göra denna lilla summa till en kassa som innefattade flera miljoner dollar. Ytterligare en sak som Tom Dwan är känd för är att kunna bräcka de otroligt höga insatserna på nätpoker, bland annat No Limit Texas Hold’em Poker samt Pot Limit Omaha Poker. För att marknadsföra sig själv och tjäna ännu mer pengar har Tom startat Durrr Million Dollar Challange, vilket går ut på att vem som helst i världen kan möta honom live eller online. Det har aldrig skett att någon i det forumet har besegrat Tom Dwan, vilket ger honom ytterligare ett kvitto på att han är tvåa i världen. Å andra sidan är det endast två personer som har vågat sig på att utmana Tom Dwan, vilket var Patrik Antonius och Daniel Cates. Till sist men inte minst så har Tom Dwan rekordet på de två högsta potterna genom tiderna i poker som sänds på tv, då den första var på 1 100 000 dollar samt den andra på hela 919 600 dollar.

Daniel Cates

Den spelare som vågade möta Tom Dwan, men förlorade, gjorde inte honom till en sämre poker spelare. Han är rankad trea i världen, vilket såklart inte är fy skam. Hans paradgren inom poker är att han ständigt tar hem ofantligt höga vinster online. Dock hade Daniel Cates en dipp 2009, då han satsade så mycket pengar på en pokermatch mot spelprofilen Isildur1 så han i princip blev pank. Dock återhämtade han sig relativt snabbt efter det och har nu flera miljoner dollar på sitt bankkonto.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén